Motion - Bug Report 2006x 11x 02x 070516

BUG: Problem with webcam, based on the sn9c102 chip

While trying to run Motion on Genius VideoCam NB (sn9c102 chip) Motion suddenly quits rigth after start.

The same Genius VideoCam NB works well with Sonic-snap, sn9c102 webcam application for linux (http://www.stolk.org/sonic-snap/) but Motion is more powerful software so I think to use it instead of Sonic-snap.

Why so happens?

Here is a text of my terminal when I run Motion in Setup mode.

[root@localhost motion-3.2.7]# motion
[0] Processing thread 0 - config file /usr/local/etc/motion.conf
[0] Motion running in setup mode.
[0] Thread 1 is from /usr/local/etc/motion.conf
[0] Thread 1 is device: /dev/video0 input 8
[0] Waiting for threads to finish, pid: 5467
[1] Thread started
[0] motion-httpd/3.2.7 running, accepting connections
[0] motion-httpd: waiting for data on port TCP 8080
[1] ioctl (VIDIOCGCAP): Invalid argument
[1] Capture error calling vid_start
[1] Thread finishing...
[1] Error removing pid file: No such file or directory

Environment

Motion version: 3.2.7
ffmpeg version: 0.4.9-0.23.20060817.lvn5
Shared libraries: ffmpeg, postgresql
Server OS: Fedora Core 5, kernel 2.16.15

-- GennadySolovyenko - 02 Nov 2006

Follow up

What kernel driver are you using with this camera ? ( version , modprobe / insmod parameters , dmesg , etc ... )

Anyway seems to me that the driver you are using is only v4l2 compatible and motion still doesn't work with v4l2, the integration is in progress ...

-- AngelCarpintero - 05 Nov 2006

Fix record

Topic revision: r2 - 05 Nov 2006, AngelCarpintero
Copyright © 1999-2017 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Please do not email Kenneth for support questions (read why). Use the Support Requests page or join the Mailing List.
This website only use harmless session cookies. See Cookie Policy for details. By using this website you accept the use of these cookies.