Motion - Bug Report 2011x 08x 20x 194659

BUG: Colors not coming out correctly when using webcam with JPEG palette

Colors appear to be skewed in respect to the image.

To correct this I initialized dinfo.do_fancy_upsampling to FALSE in two locations in the file jpegutils.c.
Both are located after the call to jpeg_read_header and dinfo.raw_data_out = TRUE;

Environment

Motion version: 3.2.12 and the latest snapshot
ffmpeg version:  
Shared libraries: ffmpeg, mysql, postgresql
Server OS: ArchLinuxArm, Kernel 3.0
-- GatorY - 20 Aug 2011

Follow up

Can you try to reproduce your issue with SVN of GIT version , please ?

Thanks !!!

Cheers,

-- AngelCarpintero - 29 Oct 2011

Fix record

STATUS UPDATE

This appears to have been a problem in libjpeg and not motion as it is working now on archlinuxarm which is still using 3.2.12 source.

I do not know what version of libjpeg was used back then, but it is currently working correctly with extra/libjpeg-turbo 1.2.1-1.

Thanks

-- GatorY - 05 Sep 2012

BugReportForm edit

TopicTitle Colors not coming out correctly when using webcam with JPEG palette
BugStatus Monitored
AssignedBugTo AngelCarpintero
SubmittedBy WikiGuest
Topic revision: r4 - 05 Sep 2012, GatorY
Copyright © 1999-2017 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Please do not email Kenneth for support questions (read why). Use the Support Requests page or join the Mailing List.
This website only use harmless session cookies. See Cookie Policy for details. By using this website you accept the use of these cookies.