Motion - Bug Report 2013x 06x 10x 183823

BUG: "compatible palette" error until fswebcam runs before Motion

Hello, Using certain webcams (Logitech C310, Logitech C110), I get this error if I run Motion after a reboot.

However, the weird thing is this error doesn't come up if I run fswebcam BEFORE I run Motion. It's as if "fswebcam" will prime Motion to work correctly like it should.

People on other forums seem to know this is a problem. Some people write scripts to run "fswebcam" before running "Motion".

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=162376

It would be nice to fix this, so I don't have to buy new webcams smile

Thanks, Eric

[1] VIDIOC_TRY_FMT failed for format YUYV: Input/output error
[1] Unable to find a compatible palette format.
[1] ioctl (VIDIOCGCAP): Invalid argument
[1] Could not fetch initial image from camera

Environment

Motion version: 3.2.12
ffmpeg version:  
Shared libraries: ffmpeg, mysql, postgresql
Server OS: ArchLinux
-- EricRead - 10 Jun 2013

Follow up

Fix record

BugReportForm edit

TopicTitle "compatible palette" error until fswebcam runs before Motion
BugStatus New
AssignedBugTo
SubmittedBy EricRead
Topic revision: r1 - 10 Jun 2013, EricRead
Copyright © 1999-2017 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Please do not email Kenneth for support questions (read why). Use the Support Requests page or join the Mailing List.
This website only use harmless session cookies. See Cookie Policy for details. By using this website you accept the use of these cookies.